Påbörjad träning för utställning

I veckan har vi koncentrerat oss på att busa, mysa och träna ögonkontakt samt att vi har börjat om att träna ligg och stå. Ligget tränar vi om eftersom jag vill ha in en ny sorts rörelse: han ska kunna stå upp och utifrån det lägga sig ned utan att tassarna flyttar ur position, samma att han ska kunna ställa sig upp från ligg utan att flytta på tassarna. Det går bra, det sitter ju absolut inte helt men han förstår vad han ska göra iaf, och det gör mig såå glad. Vilken klok valpis jag har ♥
 
När jag orkar så ska jag försöka lägga upp en liten träningsfilmsnutt, men det tar såå lång tid att lägga upp på datorn och just nu sover filuren, så ja, kanske senare. 
 
Idag har jag anmält oss till vår första utställning! En inofficiell i Burträsk på hundklubben. Jag har aldrig varit på någon utställning förut (nej, inte alls faktiskt. Shame on me!) så det ska bli väldigt spännande. Det är bland annat därför jag vill få "stå" att sitta, så att han kan stå stilla den lilla stund som behövs. Vi måste också träna att det är roligt att trava fint i koppel, så det är en del att träna. 
 
Undra hur han går på utställning? För mig kommer han hur som helst ALLTID att vara världens finaste ♥
 
 

Miljöträning i Umeå

I helgen har vi varit hos Jennifer i Umeå och hälsat på.
Trassel har fått träffa nya människor och busat med tre nya hundar, det var Slip och Skoj från Windedos och Amandas briard Takter. Trassel har haft jätteroligt och varit nöjd med tillvaron, förutom första natten då han var ganska orolig, tack och lov så gick det över och han somnade och efter det så var det inga problem.
Ingen speciell träning har blivit av i helgen utöver att träffa nya, då vi har fokuserat på miljöträning. Idag var vi också och tittade på då andra hundar tränade utan att få gå fram och hälsa, jobbigt tyckte Trassel men det gick ganska bra. :)
 
Igår tog Trassel upp ett spår! Jag blev både förvånad och väldigt glad då han började nosa i mina fotspår säkert 20 meter tills vi kom fram till porten igen, duktiga pojke som börjar använda nosen. Nu är det bara att fortsätta lägga lite spår här och var och se om han tar upp dem, så får han jobba lite med nosen. :)
 
En liten bildbomb från helgen:
Min fina ♥

Trassels träning

Såå, för att uppdatera lite om vars vi ligger till i träningen! 
Det som vi har fokuserat på hittills med Trassels träning är bara basics, det som känns viktigast för att det ska gå bra i vardagen. Sitt, ligg, inkallning, namnet och bakdelskontroll, eller klossträning som det så fint heter. Allt går bra, klossträningen går dock bäst. Inkallningen vill jag ha solklar, det är en bit bort men vi tränar, tränar och tränar, det ska sitta! Han har dock insett ganska nyligen att det är tamejfasen kul att springa åt motsatt håll istället för till matte när hon ropar, för om han är tillräckligt jävlig så blir hon less tillslut och då får man bli jagad litegrann, skitroligt! Där har vi något som jag själv måste träna, aldrig jaga honom, vilket egentligen innebär: Ha honom aldrig lös på parkeringen framför huset, för det är där det är som roligast att springa runt och gömma sig bland bilarna. 
 
Klossträning med husse. När det kommer till det så är Trassel en riktig stjärna! :)
 
Igår efter tentan så firade vi lite med att fara till hundrastgården och träffade Ronja och hennes aussievalp Ila, 12 veckor gammal. Trassel blir 13 veckor imorgon så verkligen jämnålders. De busade jättefint tillsammans, superkul hade dem! Nu finns det 3 aussievalpar i stan och det är bara 2 veckors åldersskillnad mellan äldsta, Ragge, och yngsta, Ila, åsså lilla Trassel i mitten. Vi hoppas på att få träffa både Ila och Ragge snart igen!
 
Fina valparna springer ikapp. Söta öron har de då båda två! :)
 
Vi har börjat skvallerträna nu också! Det lilla som vi har gjort hittills har funkat bra, godisgris som han är. Skvallerträning innebär att man lär hunden att "skvallra" när det händer något intressant som hunden egentligen brukar vilja springa fram till. Med att hunden "skvallrar" menar man att hunden visar att han har uppmärksammat det intressanta, men istället för att springa dit så stannar han upp och tar kontakt med matte. Skitbra när det väl sitter! Med Trassel har vi börjat träna att skvallra på människor, för vem vill väl ha en hund som ska springa fram till alla han ser? Och då tänker jag helt ärligt mest på hunden, det kan bli farligt för dem.
 
Jag önkar bara att alla dessa människor kunde sluta upp med att locka på honom och lite nedlåtande konstatera att "han är ju bara en vaaalp, han mååste ju få hälsa! Ååh vad fin och duktig du äär!", när de märker att jag försöker träna honom till att inte gå fram.
Jag vet att väldigt få läser här men det kan nog inte sägas nog många gånger ändå: Låt andras hundar vara om ni inte frågat ägaren om det är okej att hälsa, annars kan veckor med träning förstöras för vissa hundar som har svårt med det här. För att inte tala om att det faktiskt finns hundar som bits, även små söta valpar, och det borde inte vara ägarens ansvar om en främling tvunget ska fram till hunden utan lov...
 
I alla fall, tillbaks till ämnet: Förutom inkallning och skvaller ska vi fokusera på att försöka arbeta bort klossen nu vid klossträningen, målet är ju att han ska klara det utan någonting som markering. Det ska bli spännande att se hur det går. :) 
 
I helgen beger jag mig med Trassel ner till Umeå för att hälsa på bästa Jennfier! Såå mycket har vi planerat att hinna med i helgen, och stackars Jennifer som har tenta till veckan. Jag får försöka hålla mig undan med Trassel ibland och låte henne plugga. Vi tänkte i alla fall försöka att hinna med att träffa Amanda och hennes vovvar, vara på korridorsfest, träffa Simon och Isak för att fika på ett hundcafé, hinna till Vännäs för att äta Sveriges godaste thaimat, jag överdriver inte, lite fler saker och såklart hinna med att bara umgås också. Det ska bli kul, och Trassel får ju umgås med sin busmoster och gudmor heela helgen!
 
Mys ♥

Uppdatering kommer

Idag har jag tenta, ÅH så Trassel har tyckt att jag är tråkig som bara pluggar, pluggar, pluggar...
Efter tentan kommer jag ha mer tid att uppdatera med träningsloggar, bilder och videos! :) En ny design skulle ju också vara nått.

RSS 2.0