Nytt försök att dra igång bloggen..

Och jag kan börja med att prasentera det nyaste tillskottet i familjen! 
 
 
Windedos Blueberry Crumble "Trassel"
Född 5 januari 2013
e. SEVCh, Korad Blue Wingfire’s Marble Cake sph II X Windedos Nike Sph III
 
Trassel är världens härligaste lilla aussiekille, men stor kärlek till livet. Vi hämtade honom på Windedos i Ärla 2 mars, så snart har vi haft honom i 4 veckor. Men OJ vad det kan hända saker på 4 veckor! Han trivs bra hos oss och vet att det är hemma. Han lyssnar fint (eller ja, lite på hans villkor såklart! :)) och är precis osm en valp ska vara. Allt som kan ska undersökas och människor och andra hundar är det bästa som finns. 

Förutom att vi bor här i Skellefteå med Trassel så finns en till liten Windedospojke här! Ragge, Trassels systerson, som är en vecka äldre. De har fått träffas efter flytten och trivdes så fint tillsammans fortfarande ♥
 
Ragge och Trassel, med Ragges matte Carina.
 
Jag skaffade Trassel både eftersom jag har insett att jag klarar mig inte utan hund, och för att jag vill ha en allsidig träningshund som jag kan prova på lite allt möjligt tillsammans med! Jag fastnade för rasen och började kolla efter kennlar. I oktober tror jag det var, efter att ha hittat några som jag tyckte verkade seriösa, använda fina hundar och hade bra rykten så ringde jag runt lite för att få prata med uppfödarna själv, jag fastnade för Lena! Så trevlig och hjälpsam, svarade på alla mina rookiefrågor med glädje och verkade inte vara orolig över att jag inte haft aussie förut, vilket jag tyvärr märkte bland andra. Jag fick veta att de planerade två kullar till årsskiftet och jag anmälde intresse direkt. 
28 december föds 6 små valpar och 5 januari kommer 7 små underverk till! I slutet av månaden, 27 januari, fick vi hälsa på de små för första gången. Jag var till en början inställd på en tik, men efter besöket så var jag inte lika säker längre. Den valp som Lena trodde skulle passa oss bäst, den fick det bli helt enkelt, hon var ju ändå den som kände dem absolut bäst! Jag tyckte att jag väntade en evighet på att höra av Lena men försökte att hålla mig från att ringa, klart hon hade ganska fullt upp med 13 småvovvar. Ungefär 2 veckor efter besöket ringde hon och berättade att hon hade 2 små hanar som hon trodde skulle passa oss, från den yngre kullen.
 
Det var mellan dessa småpojkar det stod. Det blev vår underbara Trassel! Andra, svarta, pojken är brorsan Drop Cookie ♥
 
Andra mars fick vi äntligen kmma och hämta vår lille, så jag och Ville bilade ner till Ärla. En resa som fram och tillbaks tog 22 timmar, men det var så värt det. Nu har vi ju vår goa lilla valp hemma hos oss!
 
Nu blev den goa lilla valpen less på att jag är så TRÅKIG så nu är det nog dags att busa lite. :)

RSS 2.0